1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayasofya Teşekkürü
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayasofya Teşekkürü

Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayasofya Teşekkürü

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ayasofya kararı için Erdoğan’a teşekkür de bulundu.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ayasofya’nın camiye çevrilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere birçok yere teşekkürde bulundu. Karara ilişkin de açıklamada bulundu.

Yaptığı açıklamada Ayasofya Cami’sinin Türk milletinin mukaddes bir emaneti olduğunu ve mazisinin İstanbul’un fethine kadar dayanan kutlu bir mabet olduğunu ifade etti. Ayasofya’nın fetih sembolü olduğunu, aynı zamanda 567 senelik geçmişin itibar ve inanç onuru da olduğunu belirtti. 24 Kasım 1934 yılında müzeye dönüştürülmesinin devamında oluşan tartışmaların bugüne kadar devam ettiğini açıkladı. Sonunda Danıştay 10. Dairesi’nin muazzam olarak değerlendirilebilecek bir karara imza attığını ve Bakanlar Kurulu kararını iptal ettiğini dile getirdi.

 

 

Bahçeli, ayrıca yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ayasofya’yı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın devraldığını ve böylelikle ibadete açılmasında hiçbir engel ve mani halin kalmadığını da anlattı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin gelişmelerden oldukça mesut olduğunu vurguladı. Ayasofya’nın ibadete açılmasının uzun bir zamandır arzu edildiğini de ekledi.

Bahçeli, Müslüman Türk milletinin haklı ve meşru beklentisinin karşılık bulduğunun altını çizdi. Ayasofya kapılarının sonuna kadar açılarak tertemiz alınların secdeyle buluşmasını sağladığını ve kılınacak namazların kabulünü Cenab-ı Allah’tan niyaz ettiğini de belirterek açıklamasını noktaladı.

 

HABERE YORUM KAT