1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunanistan Başpiskoposundan Ayasofya için çok konuşulacak açıklama: Cesaret edemezler!
Yunanistan Başpiskoposundan Ayasofya için çok konuşulacak açıklama: Cesaret edemezler!

Yunanistan Başpiskoposundan Ayasofya için çok konuşulacak açıklama: Cesaret edemezler!

Ayasofya’nın müzeden camiye dönüştürülmesi üzerine tartışmalar devam ediyordu. Yunan Ortodoks Kilisesi Lideri de tartışmalara dahil oldu.

A+A-

Son zamanlarda gündemdeki konulardan biri Ayasofya’nın müzelik durumdan camiye çevrilmesiydi. Ayasofya konusu, Türkiye dışına çıkıp uluslararası da çok konuşuldu. Birçok yabancı basın da konuya dair haberler ve görseller paylaştı.

Amerika Dışişleri Bakanı, Ayasofya’nın mevcut durumunun korunması gerektiği ile ilgili çağrıda bulundu. Konuya dair en son yorumda bulunan da Yunanistan Başpiskoposu oldu. Yunanistan Başpiskoposu saygısızca anlatımda bulunarak camiye dönüştürülemeyeceğini belirtti.

Yunan basınında yer alan habere göre, Yunanistan Başpiskoposu, Türklerin ellerinde avuçlarında ne varsa onu oynadığını ifade etti. Ayasofya’nın da bu oyunlardan biri olduğunu belirtti. Camiye dönüştürmeye de ne cesaret ne de cürret bulunamayacağını açıkladı. 

Ayasofya’nın ibadete açılması konusunda dava açılarak 1 Temmuz’da görüldü. Bakanlar Kurulu, fikrin iptali için açılan davanın görüşmesini de yapıldı. Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması için Cumhurbaşkanlığı avukatı gibi çok sayıda etkin kişi de görüşmeye katıldı. Danıştay, her iki tarafı da dinledikten sonra kararın belli bir zaman geçtikten sonra açıklanacağını dile getirdi. Yasaya göre karar 15 gün içinde açıklanmalı. Ayasofya’nın camiye çevrilmesi ile ilgili bekleme süreci devam ediyor.

HABERE YORUM KAT