1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Seyfi Dursunoğlu nam-ı diğer "Huysuz Virjin" Artık Aramızda Yok
Seyfi Dursunoğlu nam-ı diğer "Huysuz Virjin" Artık Aramızda Yok

Seyfi Dursunoğlu nam-ı diğer "Huysuz Virjin" Artık Aramızda Yok

Huysuz Virjin olarak herkesin aklına kazınan Seyfi Dursunoğlu, hayatını kaybetti.

A+A-

  Huysuz Virjin karakterine can veren sanatçı Seyfi Dursunoğlu, zatürreden hayatını kaybetti. Bir süredir İstanbul’da özel bir hastanede tedavi gören ünlü sanatçının ölümüyle ilgili doktoru konuştu.

  Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, Dursunoğlu’na dair KOAH hastası olduğunu ve yaklaşık 15 gündür hastanede zatürre tedavisi gördüğünü açıkladı. Ancak 17 Temmuz saat 16.45’te hayata gözlerini yumduğunu paylaştı. Tüm sanat camiasına, sevenlerine sabır, Allah’tan da rahmet diledi.

  Seyfi Dursunoğlu, 1 Ekim 1932 tarihinde Trabzon’da hayata gözlerini açtı. Ailesiyle küçük yaşlarda İstanbul’a göç etti. Yedi kardeş olan sanatçı ilkokuldan sonra hep yatılı okudu. Deniz Lisesi’ni bitirdikten sonra eğitimini yarım bırakarak memur olarak çalışmaya başladı. Uzun yıllar memur olarak çalıştıktan sonra sahnelere çıkmaya başladı. 1970 yılında ilk çıkan ve günümüze kadar herkesin sevdiği karakter olan Huysuz Virjin olarak tanınmaya başlandı. İlk başlarda küçük kulüplerde sahneye çıkarken isminin duyulmasıyla televizyona da çıktı. Özgünlüğü ve hazır cevaplılığı ile tüm Türkiye’ye kendini sevdirdi. Birçok yarışma programında da jüri olarak yer aldı. 2012 senesinde son kez Huysuz Virjin karakteriyle sahneye çıkmış olup, mal varlığını da bağışlayacağını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT