1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hilmi Güler Fındık Üreticisinin Yanında
Hilmi Güler Fındık Üreticisinin Yanında

Hilmi Güler Fındık Üreticisinin Yanında

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, tekelleşen firmaların fındık fiyatlarına müdahalesine tepki gösterdi.

A+A-

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, fındığın yirmi dört liradan işlem yapıldığını belirtti. Ancak böyle bir zamanda tekelci firmaların hasat mevsimine yakın üreticiden aldığı fındığın birdenbire on sekiz liraya düşürmesini manidar buldu. Başkan Dr. Hilmi Güler, fındığın taban fiyatının belirleneceği ve stokların bulunmadığı bugünlerde fiyat düşüşünün kurgusal olduğunu açıkladı. Fındığı almak için rekabete giren tüccar ve sanayicilerin üretici fındığına gelince fiyatı neden on sekiz liraya indirdiklerini sordu.

Başkan Dr. Hilmi Güler, 2009 senesinden beri fındık üreticisinin hakkını korumak için alan bazlı sistemi yaptıklarını hatırlattı. Bu destek sistemiyle on bir yılda yaklaşık olarak on milyar lira ödeme yapıldığını da anlattı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık üreticisinin bahçesine girmeden fındık fiyatını açıklaması gerektiğinin altını çizdi. Bu fiyatlarla da üreticinin yanında olunduğunu belirterek güvence verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkan Dr. Hilmi Güler, fındık hasatının ardından arz baskısının temel sorunlardan olduğunu da açıkladı. Ekonomik anlamda zayıf olan üreticiye destek olmak için Toprak Mahsulleri Ofisi’nin devreye girdiğini ve bunun ne kadar doğru bir adım olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT