1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İçişleri Bakanı Soylu, PKK artık telsizle bile konuşamıyor
İçişleri Bakanı Soylu, PKK artık telsizle bile konuşamıyor

İçişleri Bakanı Soylu, PKK artık telsizle bile konuşamıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’nın korkudan artık telsizle bile konuşamadığını belirtti. Fiilen ve psikolojik olarak çökertilmeye devam edildiğini anlattı.

A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polis okulları müdürleri eğitimi ile ilgili yapılan toplantıya katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanında toplantıya İçişleri Bakan Yardımcısı, Emniyet Genel Müdürleri ve çok sayıda okul müdürü de katıldı.

Soylu, 15 Temmuz’un yıl dönümünün yaklaştığını hatırlatarak, FETÖ’nün rutubet gibi olduğu benzetmesi yaptı. FETÖ’nün kötü kokan, binayı içerden çürüten, rutubet gibi bir yapı olduğunu belirtti. Bunun sebebinin de örgütün sadece belli pozisyonları ele geçirmediğini, kurumların ahlak ve karakterine de saldırı düzenlemiş olduğunu açıkladı.

Bakan Soylu, FETÖ’nün zararını ortadan kaldırmak ve hizmette aksaklık yaşanmaması için çok fazla sayıda yeni polis memuru alımı yapıldığını dile getirdi. Bu alımların çok kolay değişimler olmadığını ve büyük bir değişim olduğunun da altını çizdi. Değişimin sıradan güvenlik sorunları olan bir Avrupa ülkesinde yapılmadığını terörle, düzensiz göçle, siber suçlarla kıyasıya uğraşan bir ülkede yapıldığını da ekledi.

Ayrıca Soylu, trafik kazaları ve uyuşturucu gibi sebeplerden olan ölümlerin azaldığını, çok önemli uyuşturucu operasyonları yapıldığını vurguladı. Birçok organize suç örgütünü yakaladıklarını ve PKK’nın mağaralarda duramaz hale geldiğini de anlattı.

HABERE YORUM KAT