1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. IP Adresi nasıl değişir? İşte IP Adresi Değiştirmenin Püf Noktaları
IP Adresi nasıl değişir? İşte IP Adresi Değiştirmenin Püf Noktaları

IP Adresi nasıl değişir? İşte IP Adresi Değiştirmenin Püf Noktaları

IP adresi değiştirmek için pazarda birbirince değişik teknikler mevcuttur. Peki IP Adresi nasıl değişir? Bu içeriğimizde IP adresi değiştirmenin püf noktaları ele alacağız.

A+A-

IP adresinizi değiştirmenizin size yararları ya da zararları birbirince değişiktir. İlk şekilde IP adresinizi sebep değiştireceğinize gelebiliriz. IP adres değiştirmenin yararlarına gelirsek yasaklı olan internet siteleri rahatça ziyaret edebilirsiniz. Bazı internet sitelerin sizlerin gerçek IP adresinizi görmesini engel olabilirsiniz.

Yine IP adresinizi değiştirerek Skype ve aynısı mesajlaşma programları üstünden tanınmayarak mesajlar atabilirsiniz. nihayetinde bazı kişiler gerekse kötü amaçlı kişiler sizlerin gerçek IP adresinizi böylece göremezler. Yine son şekilde IP adresinizi şayet VPN türü değiştirecekseniz internette daha süratli gezinebilirsiniz.

IP Adresi nasıl değişir?

internet sağlayıcınız (turktelekom Turknet, vadafone vs) tarafından dinamik veriliyorsa İp adresiniz modem açıp kapattığınızda ip adresiniz değişecektir. Ancak statik bir ip hizmeti alıyorsanız. işte ozaman ip değiştirme şansınız yok.

İP Adresi nasıl gizlenir?

İp adresi asla gizlenmez. Ancak farklı bir ağ üzerinden bir internet sitesine girmiş gibi yapabilirsiniz. VPN ile bu konuda bulunmaz nimet çalışma mantığı gayet basittir. Uzaktan bir bilgisayara bağlanırsınız. Ve o bilgisayardan da farklı internet sitesine erişim sağlarsanız. Bu durumda sizin ip adresiniz karşı siteye iletilmez.

Proxy Mantığı

Lakin IP adresinizi Proxy mantığında değiştirecekseniz yararları az daha değişiklik göstermektedir. Proxy bir tür ağ parola koyma özelliğidir. Ağ içerisinde var olan bir makineden gene daha değişik bir makine bağlantı sağlıyorken bağlantı esnasında kendi serverimizi değil de seçtiğimiz serverı kullanmamızı sağlamaktadır. Proxy internet siteler aşırı daha süratli ve profesyonel olarak açılmalarını da sağlayabilmektedir. Ayrıca cihaz içerisinden de bazı kontroller yapılmaktadır.

Bu kontroller vasıtası ile aşırı daha güvenilir bir bağlantı sağlayabilirsiniz. Bunlara ek şekilde gene Proxy servisleri internette var olan mahalli ağ ile dış ağlar içindeki ilişkiyi tam anlamıyla sağlamaktadır. Bu sisteme de genelde “Gateway” söylenilmektedir. Proxy serverları sizlerden aldıkları bazı talepleri devam ettirmektedir. Sizlerden aldıkları arzusu karşı servera iletir ve karşı serverdan da size gelen yanıtları size göstermiştir.

Proxy Yerine Daha Farklı Yöntemler

Lakin Proxy kullanmazsanız daha değişik sistemler de kullanabilmeniz mümkün. Örnek vermek gerekirse Hotspot Shield, Ultrasurf aynısı IP adres gizleme programları da oldukça kaliteli olarak IP adresinizi takip edebilmektedirler. Bu programların tek üstünlükleri internet bağlantınızı az daha yavaşlatırlar.

Yine bizim size tavsiye edeceği en önem arz eden Proxy servislerine gelecek olursak gopher, http, Wais, FTP metotları beraberinde kullanılmakta olan Proxy servisleridir. Fakat belirtmek gereken bir nokta daha bulunmaktadır. Çok kullanıcı IP adresini değiştirerek sanal alemde tamamıyla hayalet olduğunu düşünebilmektedir. Bu kullanıcıların düşündükleri yanlıştır.

Lakin bir suç işlerseniz polisler sizi gene büyük çaplı araştırmalar sonucuna bulabilirler. Çünkü Proxy serverları da IP adresleri kayıt altına almaktalar ve polisler istemiş oldukları takdirde bu verileri polislere iletirler.

 

HABERE YORUM KAT