1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Koronavirüs Geçiren Hastalarda Semptomlar 6 Ay Daha Devam Ediyor
Koronavirüs Geçiren Hastalarda Semptomlar 6 Ay Daha Devam Ediyor

Koronavirüs Geçiren Hastalarda Semptomlar 6 Ay Daha Devam Ediyor

Dr. Tutku Taşkınoğlu, Koronavirüs geçirmiş hastaların yüzde altmışında aylarca yorgunluk ve nefes darlığının devam ettiğini belirtti.

A+A-

Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Tutku Taşkınoğlu, normalde solunumla ilgili hastalıkların bitmesiyle semptomların ortadan kalktığını anlattı. Ancak Koronavirüs’e dair yapılan araştırmalarda, bu hastalığı orta veya ciddi bir şekilde atlatmış hastaların yüzde altmışında bazı semptomların devam ettiğini dile getirdi.

Bu semptomların yorgunluk, nefes darlığı olabildiğini ve yaklaşık altı ay kadar sürebildiğini paylaştı. Yani hastaların hastalıktan kurtulduğunu ama etkilerin bu kadar kolay geçmediğini belirtti. Bu durumun yoğun bakımda kalan hastalarda olmasının bilindiğini ama normal serviste kalanlarda da olabileceği konusunda uyardı.

Dr. Tutku Taşkınoğlu, Koronavirüs’ü atlatmış ve öncesinde diyabet tanış konmamış hastalarda insülin direnci gelişebileceğini ya da diyabet riski olduğunu da açıkladı. Virüsün daha ne olduğunun tam olarak anlaşılamadığını, bu yüzden gerekli takiplerin yapılması gerektiğini vurguladı. Enfeksiyonun neler getireceğini sadece tahmin edilebildiğini de ifade etti.

Dr. Taşkınoğlu, obez kişilerin obez olmayan kişilere göre daha çok nefes sıkıntısı çektiklerini de anlattı. Obez kişilerin virüse yakalanma durumunda yoğun bakıma yatma ihtimalinin yüzde seksen beş olduğunun da altını çizdi.

HABERE YORUM KAT