1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. Ombre nedir, ne demek? Ombre nasıl yapılır? İşte Ombre Yapılışı videosu
Ombre nedir, ne demek? Ombre nasıl yapılır? İşte Ombre Yapılışı videosu

Ombre nedir, ne demek? Ombre nasıl yapılır? İşte Ombre Yapılışı videosu

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi 2020 yılında da saç moda dünyası tarafından ilgi gören ombre, kadınlar tarafından en çok tercih edilen saç boyama modellerinin başında gelmeye devam ediyor. Peki Ombre nedir, ne demek? Ombre nasıl yapılır?

A+A-

Bu makalede ombre ile ilgili merak ettiğiniz bir çok bilgiye erişebilirsiniz.

Ombre ne demek?

Ombre sözcük olarak Fransızca kökenli bir kelimedir. Ombrenin Türkçe manası ise gölgedir. Günümüzde kuaförlere ombre ne demek? diye sorduğumuz da saç uçlarındaki açık renkteki boya olarak açıklıyorlar.

Ombre nedir?

Şu sıralar 7’den 70 herkesin ilgi gösterdiği ombreye saçın uzunluğuna göre sadece uçlara doğru geçişli geçişli olacak şekilde aydınlatılması olarak açıklayabiliriz.

Magazin dünyasının ünlü isimleri de ombre furyasına katılmasıyla tüm kadınlar arasında popüler hale gelen bu yöntem, kuaförlerin sıkça yaptığı en iyi gelir elde ettiği yöntemlerden biridir.

Ombre Modelleri Hakkında

Aslına bakarsanız ombre, yaz aylarında güneşten açılmış gibi bir görünüm katmak için yapılıyordu. 2020 yılını 3. çeyreğine geldiğimiz bu dönemlerde daha iddialı yeniliği sevenler tarafından biraz daha çılgın görünümler yaratmak için de farklı renklerde kullanılmaya başladı.

Örneğin ombreyi gri renkte, mavi, mor, pembe gibi yapanlarda var. Yani aslına bakarsanız tamamen size kalmış durumda.

Peki Ombre nasıl yapılır?

Ombre yapılışının bir çok çeşidi vardır. Ombre hem kalın hem de ince saç tellerine uygulanabilir.  Kuaförlerin bazıları ombreyi krapeyle bazıları ise krape kullanmadan uygulaması gerektiğini savunuyor.  Eskilerde bir tabir vardır: “her yiğidin yoğurt yiyişi vardır" atasözü tamda bu durumu özetliyor.

Saç diplerinin doğal renginde veya boyalı haliyle, genellikle şakaklar itibarıyla renk yavaş yavaş açılmaya başlıyor.

Saçın uzunluğuna göre ışıklandırmanın başlama hizası çeneye kadar inebilir.

Daha çok orta ve uzun boydaki saçlarda tercih edilen ombre, kaküllerde de düz kesimlerde de dikkat çekiyor.

Küllü renkler sıklıkla tercih edildiği ombrede, saç uçlarında sarı kullanılacaksa diplerde birkaç ton koyu kahverengi tonları seçiliyor.

Bilirsiniz düz saç boyası yaptırdığınızda sürekli yenilemek gerekir. Ancak ombrede hele ki doğal görünümlü saçlarda yenileme süresi 6 aya kadar uzayabiliyor.

MALZEMELER

Saç renginizden 2 veya 3 ton açık saç boyası (farklı renklerde olabilir)
Eldiven
Plastik Boya fırçası ve kabı
Alimünyum folyo

İPUCU: Saçlarınızda boya var ise, boyanın boyayı açma gibi bir özelliği yoktur. Dolayısıyla önce saç açıcıylae açmanız gerekmektedir. Bu da uzman olmadan yapıldığında saçınızı yakma riski yüksektir.

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI

Öncelikle plastik kabın içine 1 tüp  boyayı hazırlayıp güzelce karışıtıp bir kenara koyun. Daha sonra saçlarının ombre yapmak istediğiniz kısmı bir tarak yardımıyla tarayın. Bu yer saç diplerinizden en az 20 cm aşağıdan başlamalıdır.

Ardından taradığınız saçlarınıza boyayı uygulayıp, folyo ile kapatın.

Eğer saçlarınız doğal rengi açık ise 25 -35 dakika, saçlarınızın doğal rengi koyu ise 35-40 dakika kadar bekletmeniz yeterli ocaktır.

Saçınıza, gideceğiniz kuaföre ve daha başka bir çok unsura göre değişebilir ama bir fiyat aralığı söylemek gerekirse; ₺200 ile başlayıp ₺1000 gibi fiyatlara da yaptırabilirsiniz.

Doğal Ombre Modelleri 2020

HABERE YORUM KAT