1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bilim Kurulu Üyesi, Alışveriş Merkezlerindeki Yanlışları Anlattı
Bilim Kurulu Üyesi, Alışveriş Merkezlerindeki Yanlışları Anlattı

Bilim Kurulu Üyesi, Alışveriş Merkezlerindeki Yanlışları Anlattı

Bilim Kurulu üyesi önlem almada nerede hata yapıldığını anlamak için alışveriş merkezlerini incelemeye aldı.

A+A-

TRT Haber muhabiri ile Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, alışveriş merkezine girerek yapılan yanlışları buldu. Ankara’nın en kalabalık alışveriş merkezlerinden birine giden Prof. Dr. İlhan, maske ve sosyal mesafe gibi konulara ne kadar dikkat edildiğini inceledi. Alışveriş merkezinin girişinde yer alan vücut sıcaklığını ölçen aletlerin önemini vurgularken her alışveriş merkezinde böyle bir imkan bulunamayabileceğini de belirtti.

  Prof. Dr. İlhan, incelemelerine devam ederek sosyal mesafenin en çok dikkat edilmeyen konu olduğunu açıkladı. Maskenin herkeste takılı olduğunu ama mesafeye kimsenin önem vermediğini ve peş peşe çok kişinin olduğunu dile getirdi. Asansör tarafına yönelen Prof. Dr. İlhan artık asansörlerin pek tercih edilmediğini, insanların merdivenlerde inip çıktığını anlattı. Asansörlerin önünde de eskiden olduğu gibi hiçbir kalabalık olmadığını takdirlik bir davranış olduğunu ifade etti.

  Alışveriş merkezindeki gezisine devam eden Prof. Dr. İlhan, asansöre gösterilen özenin ne yazık ki sosyal mesafede gösterilmediğinin de altını çizdi. Masalar arası mesafenin uygun olduğunu ama çok kalabalık gidildiğini de belirtti. Ayrıca, maskenin küçük çocuklarda da takılmış olması gerektiğini söyleyerek incelemesini bitirdi.

HABERE YORUM KAT