1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Telefonumu nasıl bulurum? Google Telefonumu Bul Kullanımı
Telefonumu nasıl bulurum? Google Telefonumu Bul Kullanımı

Telefonumu nasıl bulurum? Google Telefonumu Bul Kullanımı

Google şirketinin verilerimizi güvende ve gizliliğimi koruyabilme adına açmış olduğu hesabım sayfasına bütün akıllı cihaz kullanıcılarını ilgilendirmekte olan bir çeşit fonksiyon eklemiştir. Find your phone yani türkçe kaşılığı "telefonunu bul" bu özellik sayesinde kaybolan telefonunuzu nokta atışıyla bulabilirsiniz.

A+A-

Google hesabınıza girdikten sonra yine hesabım sayfası alt panelinde ve sol köşede rahatlıkla görebileceğiniz seçenek Android ve iPhone telefonunuz kayıp olduğunda verilerinizi güvende tutabilmenize olanak tanımaktadır. Hemen hemen de her türlü şeyi yapabilmekte olduğumuzdan dolyı yanlış bireylerin eline geçmekte olan telefonunuza hemen mücadahale edilebilmesi oldukça önem arz ediyor. Yine bu noktada Google şirketinin hali hazırda bulunan Android Cihaz Yöneticisi, Apple’ın da yine iPhone’u bul servisi bulunmaktayken telefonunuzu bulma servisine gerek var mı? Sorusunu da sorabilmeniz oldukça mümkün. Yine oldukça yeni bir özellikle hem de son derece pratik bir özellik.

Google Telefonumu Bul Kullanımı

Google hesabınıza girerken profil fotoğrafınızın hemen yanında olan noktalı açılan menüye tıklamaktasınız ve bunun arkasından en alt panele inerek hesabım seçeneğini seçeceksiniz.

Yine https://myaccount.google.com sitesinden veya https://www.google.com/android/find hesabınızın sayfasına ulaşabilmeniz mümkün olacaktır.

Yakın da Google’da adınızı aratıp da bu sayfaya erişebilmeniz mümkün.

Hesabım sayfasında “Oturum Açma ve Güvenlik” başlığı altında yer alan “Telefonunu Bul” seçeneğini görebilirsiniz.

Sonrasında “Başlayın” seçeneğine tıklayacaksınız.

Bundan sonraki sayfa içerisinde Google hesabınıza da bağlı olan cihazlar listelenmektedir.

Yine buradan kayıp olan Android telefon/iPhone telefonunuzu seçeceksiniz ve yine Google hesabınıza giriş yapacaksınız.

Cihaza Göre Öneriler Sunulacak

Artık cihazınızın işletim sistemine göre de çeşitli öneriler sunulacaktır. Android telefonunuz ve yine iPhone model cihazlar için çeşitli noktalar tahmin edebileceğiniz gibi değiştiği için seçenekleri de yine sadece iki cihaz sahipleri açısından da ayrı değerlendirmemiz gerekmektedir. Öncelik olarak da Andorid işletim sistemine sahip olan cihazlar kullanıcılarına yönelik sunulmuş olan güvenlik seçeneklerinden bahsetmek gerekli.

Android telefon kullanıcısı iseniz eğer veri güvenliğiniz için 7’ye yakın seçenek sunulmaktadır.  Bu seçeneklerden ilki “Telefonu çaldır, Telefonu bul” seçeneğidir. Telefonunuzu çaldırıp bulabiliyorsunuz. Ayrıca telefonunuzu kilitleyebiliyor, telefon içerisinde oturumu kapatabiliyor, operatörünüze ulaşabiliyor, cihazınızı silebiliyorsunuz. Daha birçok özelliğe sahip olabiliyorsunuz. Veri güvenliği için gerçekten işe yarar fonksiyonlar bunlar. Yine iPhone kullanıcıları da hemen hemen benzer özelliklere sahipler diyebiliriz.

HABERE YORUM KAT