1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ayasofya İle İlgili Tepkiler Devam Ediyor
Ayasofya İle İlgili Tepkiler Devam Ediyor

Ayasofya İle İlgili Tepkiler Devam Ediyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB’nin bizi kınadığını belirten ifadelere tepki gösterdi.

A+A-

Dışişleri Bakanı, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası’nın ileri gelen isimlerinden Josep Borrell’in Ayasofya için yaptığı açıklamalara yönelik yorumda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün uluslararası yapılan toplantının ardından basına konuştu. Toplantıda gündemin Türkiye olduğunu ve bunu özellikle üç ülkenin istediğini ifade etti. Gündemin Türkiye olmasında ısrarcı bu devletlerin Yunanistan, Fransa ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olduğunu anlattı.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin herkesle iyi geçinmek niyetinde olduğunu ve diyalogla her sorunun çözülebileceğini dile getirdi. İş birliğine hazır olunduğunu ve tek taraflı olan dayatmalara da karşı olunduğunu vurguladı. Kararlılık ve iyi niyetin yer aldığını, iş birliğine karşı esnek olunduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, Josep Borrell’in Ayasofya’ya dair yaptığı açıklamalara da cevap verdi. Borrell’in açılmasaydı daha iyi olurdu ya da müze olarak daha iyiydi deseydi bir sorun olmadığını ifade etti. Ama kınama sözcüğünün kullanıldığını ve bunun reddedildiğini açıkladı. İspanya’da da kiliseye çevrilmiş camiler olduğunu ama bizim kınama tarzında bir şey söylemediğimizin altını çizdi. Ayrıca bu konunun da sadece Türkiye’yi ilgilendirdiğini söyleyerek sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT