1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YKS’deki Mabel Matiz sorusuyla ilgili yeni gelişme: Görevden alındılar!
YKS’deki Mabel Matiz sorusuyla ilgili yeni gelişme: Görevden alındılar!

YKS’deki Mabel Matiz sorusuyla ilgili yeni gelişme: Görevden alındılar!

YKS’de şarkıcı Mabel Matiz ile ilgili soru sorulmuştu. Soruyla ilgili inceleme başlatılması hakkında Mabel Matiz ilk yorumda bulundu.

A+A-

Bu yıl yapılan YKS’nin Türkçe bölümünde Türk pop müziği sanatçısı Mabel Matiz ile ilgili bir soru soruldu. Sorunun sosyal medyada duyulmasıyla büyük tepkiler verildi. ÖSYM konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. ÖSYM başkanı, Yeni Akit Gazetesi’ne yaptığı açıklamada soruyla ilgili inceleme yapıldığını belirtti.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, bu seneki YKS’ye 2.5 milyon öğrencinin girdiğini üç oturum şeklinde yapılan sınavın başarıyla yapıldığını bildirdi. Soruların Türkiye’deki çeşitli üniversitelerdeki akademisyen aracılığıyla oluşturulduğunu ifade etti. Kurumun milli ve manevi değerler ile toplumsal yapıya oldukça titizlik duyulduğunu açıkladı. Bu yüzden soruya ilişkin inceleme yapıldığını ve soruyu hazırlamada sorumlu kişilerin süreçten çıkarılacağını dile getirdi.

Türk şarkıcı Mabel Matiz de konuyla ilgili sosyal medya hesabından yorumda bulundu. Müzik yapmaya tüm hızla devam edeceğini bildiren Matiz, müziğiyle ilgili sorunun sınava dahil edilmesine çok mutlu olduğunu belirtti.

Yine aynı şekilde sınav üzerinden kişisel değerlerinin sorun olmasına inanamadığını açıkladı. Sınandığı şeye bakılması gerektiğini ve hayatın sınavlarının da bir türlü bitmeyeceğini anladığını paylaştı. Ayrıca Matiz, kendisine destek mesajı atan ve yanında olan herkese teşekkür etmeyi de unutmadı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT