1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. TYT Sorularını Paylaşan Öğrenci Gözaltına Alındı
TYT Sorularını Paylaşan Öğrenci Gözaltına Alındı

TYT Sorularını Paylaşan Öğrenci Gözaltına Alındı

YKS ‘nin ilk bölümü olarak bilinen TYT, dün sabah 10.15’te gerçekleştirilmişti. Sınav sonrasında öğrenciler ve üniversite adayları tarafından pek çok paylaşım yapılmıştı. Paylaşımlardan birinde sınav sorularının fotoğrafları olduğu tespit edildi.

A+A-

Vatandaşlar tarafından tepki çeken fotoğraflar ÖSYM ve EGM’ye bildirilmişti. Soru paylaşımlarını yapan öğrenci ile ilgili ÖSYM’den son dakika açıklaması geldi.

Sık kullanılan bir sosyal medya platformu üzerinden paylaşılan fotoğraflar olay oldu. Sohbet uygulamasında sınav esnasında çekildiği ve gönderildiği tespit edilen fotoğraflar pek çok öğrenciyi şoke etti. TYT sınav sorularının yer aldığı tespit edilen görsellerde kitapçık numarasının da görünmesi suçlunun rahat bir şekilde bulunmasına imkân verdi.

ÖSYM son yaptığı açıklamada kopya girişiminde bulunan ve soruların fotoğraflarını internette paylaşan kişi ile ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti. Şahsın sınav esnasında kopya çekme amaçlı kullandığı telefona da el koyulduğunu açıklayan ÖSYM, incelemelerin başlatıldığını duyurdu. Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise şahsın gözaltına alındığı bildirildi. Açıklamalar arasında sınav esnasındaki gözetmene soruşturma açıldığına da değinildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT