1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. İmam Hatip Lisesi Zirvede Yer Aldı
İmam Hatip Lisesi Zirvede Yer Aldı

İmam Hatip Lisesi Zirvede Yer Aldı

Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü, 2020 LGS’de zor olanı başardıklarını açıkladı.

A+A-

Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2019 senesi Liselere Geçiş Sistemi’nde üstün başarılara imza atmıştı. 2020’de de aynı başarısını devam ettirerek zirvedeki yerini korudu. Lisenin müdürü Yılmaz Güney, başarıyı nasıl yakaladıklarına dair samimi açıklamalarda bulundu. Güney, geçen sene sınavda yüzde 4,1 olan okul ortalamasını, 2020 senesinde yüzde 1,51 gibi yüksek bir ortalamaya çıkardıklarını paylaştı. Okulun ve öğrencilerin bu üstün başarılarıyla Türkiye 1.’si olduklarını da ekledi.

  Müdür Güney, hiçbir öğrencisinin dershaneye gitmediğini de belirtti. Başarıyı okulda açılan kurslar, yaz eğitim kampları, öğrenci takip ve koçluk sistemi gibi çalışmalarla yakaladıklarını dile getirdi. Okul idaresinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin gayretleri ve Allah’ın yardımıyla bugünlere geldiklerini anlattı.

  Güney, öğrencilerin yüzde 55’inin yüzde 1’lik dilime girdiğini ve okul ortalamasının Türkiye’nin çok üstünde olduğunu ifade etti. Bütün öğrencilerin lisede de kendi okulunda kalmak istediğini ve bu haberin çok gururlandırıcı olduğunu vurguladı. Emeği geçen herkese ve değerli velilerine de teşekkür etmeyi unutmayarak Müdür Güney sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT