1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YKS’de Görme Engelli Öğrencinin Yardımına Polis Koştu
YKS’de Görme Engelli Öğrencinin Yardımına Polis Koştu

YKS’de Görme Engelli Öğrencinin Yardımına Polis Koştu

Van’da YKS’nin birinci oturumu için kimliğini unutan görme engelli öğrencinin imdadına polis koştu.

A+A-

27 Haziran'da gerçekleştirilen, 2 milyon 433 bin 219 kişinin girdiği YKS’nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapıldı. Her sene olduğu gibi sınav öncesinde yine heyecanlı dakikalar yaşandı. Görme engelli bir öğrenci ise sınav yerine geldiği zaman kimliğini almayı unuttuğunu fark etti.

Görme engelli öğrenci Yusuf Kaçmaz, TYT’ye gireceği ilkokula geldi. Ancak heyecandan kimliğini unuttuğunu fark etti. Kaçmaz, YKS sebebiyle hafta sonu sokağa çıkmak için kısıtlamalar uygulanmasından dolayı datoplu ulaşım aracı bulamadı. Hemen durumu okulda görevli olarak bulunan polislere anlattı. Polis ekipleri kimliği yetiştirerek Kaçmaz’ın sınava girebilmesini sağladı.

Kaçmaz, sınav bitiminin ardından gazetecilere, sınav için çok heyecanlı olduğunu bu yüzden de kimliğini unuttuğu anlattı. Okula gelir gelmez kimliğini unuttuğunu fark ettiğini ama kısıtlamalar sebebiyle araç bulamadığını ifade etti. Sınava da çok az bir zaman kalmış olduğunu bu yüzden ümitsizliğe kapıldığını belirten Kaçmaz polis ekiplerine ne kadar teşekkür etse az olacağını söyleyerek sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT