1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YKS Sonuçlarının Açıklanma Tarihi Belli Oldu
YKS Sonuçlarının Açıklanma Tarihi Belli Oldu

YKS Sonuçlarının Açıklanma Tarihi Belli Oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk bölümü olarak adlandırılabilecek TYT bugün tamamlandı. Sınava giren üniversite adaylarının ve ailelerin aklında oluşan ilk soru sınavın açıklanma tarihi ile ilgiliydi.

A+A-

 Üzerlerinde yarın yapılacak AYT’nin stresi olan adayları rahatlatmak amacıyla ÖSYM sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bilgilendirmede bulundu.

 28 Haziran Pazar günü saat 10.15’te başlaması planlanan AYT ve YDT öncesinde ÖSYM önemli bir açıklamada bulundu. Sınav sonuçlarının 28 Temmuz 2020 tarihinde adaylara sunulacağını belirten açıklama öğrencilerin ve ailelerin stresini azaltmayı başardı.

Sınav sonuçlarının açıklanmasını takiben üniversite tercihlerinin yapılabileceğinin yazdığı açıklamada, yeni baraj puanları ile ilgili de sayılar mevcuttu. Bakanlık ve ÖSYM’nin ortak çalışması ile belirlenen baraj puanları TYT için 150, AYT ve YDT için 170 olarak açıklandı.

  Yarın gerçekleştirilmesi planlanan AYT’ye karılmak isteyen adayların en geç saat 10.00’da sınav binasında olmaları gerektiği duyurulmuştu. Öğleden sonra başlayacak olan ve toplamda 120 dakika sürecek olan Yabancı Dil Testi’ne katılacakların ise en geç 15.30’da sınav binasına giriş yapmaları gerektiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT