1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Yeni eğitim öğretim dönemi öncesi sıkı denetim
Yeni eğitim öğretim dönemi öncesi sıkı denetim

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesi sıkı denetim

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni eğitim öğretim dönemine sıkı takiple başladı. Bakanlıklar tarafından, 2018-2019’un yaz döneminde denetimi yapılan 47 bin 805 kantinden belirlenen mevzuata uymayan 195 kantine para cezası kesildi.

A+A-

Tüketici sağlığını korumayı hedefleyen Tarım ve Orman Bakanlığı, çalışmalarını okul kantinlerinde de yürütüyor.

Bakanlıklar tarafından belirlenen Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve Kılavuzu ile işletmeler için özel temizlik kuralları belirlenirken, kantinlerde görevlendirilen çalışanlar için tüm bunlardan ayrı olarak hijyen eğitimi alma şartı getirildi.

Bunun sonucunda 45 bin 29 kantin personeli ve Milli Eğitim Bakanlığı çalışanına eğitim verildi. Eğitim almayan personellere çalışma izni verilmeyeceği açıklandı.

Yılda en az 2 kez denetlenen kantinlerin belirli mevduatlara uymaması halinde para cezası kesileceği açıklandı. Geçen yaz döneminde bu mevduatlara uymayan 195 kantin idari para cezasına çarptırıldı.

Resmi olan kontrollerde okullardaki kantin ve yemekhanelerin genel ve özel hijyen şartlarının tespiti ve kantinde satılan gıdaların Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğu kontrol ediliyor.

HABERE YORUM KAT