1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ünlü kaleci Petr Cech, hokeyci oldu
Ünlü kaleci Petr Cech, hokeyci oldu

Ünlü kaleci Petr Cech, hokeyci oldu

Önceki sezon futbol sahalarına veda eden, tanınmış Çek kaleci Petr Cech, buz hokeyi oyuncusu oldu. Ünlü kalecinin İngiltere'nin buz hokeyi takımlarından biri olan Guildford Phoenix'in kalesinde görev yapacağı ifade edildi.

A+A-

İngiltere’de “yarı profesyonel” olarak dördüncü lig seviyesinde müsabakalara katılan Guildford Phoenix’ten Cech hakkında açıklama yapıldı.Dünyaca tanınan Çek kaleci ile sezonun sonuna dek forma giymesi için anlaşma yapıldığı bildirildi. 37 yaşındaki kaleci, buz hokeyi maçlarında da futbol maçlarındaki görevini üstlenecek. Petr Cech’in 33 numaralı formayı giyeceği öğrenildi.

Anlaşma sonrasında çeşitli mesajlar veren Çek kaleci, bu sezon Phoenix formasıyla maç deneyimi kazanmanın kendisi için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Bu genç takımın hedeflerine ulaşması için elinden ne geliyorsa yapacağını belirten ünlü kaleci, çocukluğundan bu yana çok sevdiği bu oyunun içinde bulunmasının harika bir deneyim olacağını sözlerine ekledi.

Petr Cech’in Chelsea'de üstlendiği teknik danışmanlık görevine devam edeceği düşünülüyor. Cech, 11 yıl süreyle kaleci olarak görev yaptığı İngiliz ekibi Chelsea ile çok sayıda başarıya imza atmıştı.

HABERE YORUM KAT