1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Teknik Direktör Şenol Güneş, Yabancı Kuralını Mantıklı Buldu
Teknik Direktör Şenol Güneş, Yabancı Kuralını Mantıklı Buldu

Teknik Direktör Şenol Güneş, Yabancı Kuralını Mantıklı Buldu

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, yabancı sayısının azaltılması uygulamasına dair açıklamalarda bulundu.

A+A-

Teknik direktör Şenol Güneş, yabancı oyuncu azaltılması kararını mantıklı bulduğunu belirtti. Yaptığı açıklamada yabancı kuralından, kulüp ile antrenörlerden bahsetti.

Şenol Güneş, Türkiye Federasyonu’nun yabancı kuralını ve sayının azaltılmasından yana olduğunu belirtti. Ama bunu uygularken birtakım şeylere dikkat etmek gerektiğini, yerli ve yabancı karmasının başarıyla yapılması gerektiğinin altını çizdi. Güneş, aynı zamanda altyapıdan yetişen oyuncuların yirmi beş kişilik kadrolarda yer alması gerektiğini çünkü bu konuda eğitim açığı olduğunu ifade etti.

Deneyimli teknik direktör, kulüp ve antrenörlere yönelik ödüllendirme sistemi olması gerektiğini de paylaştı. Oynandığında kulüp ve antrenörlere teşvik ile ödül verilmesinin iyi olacağını aynı şekilde Milli Takım’a alındığında da ödül sisteminin olması gerektiğini dile getirdi.

  2021-2022 sezonlarda takımların yabancı oyuncuyla anlaşabileceği sayı on iki iken sahada yer alabilecek yabancı sayısı da yedi olması kuralı geldi. İlk on birde de altyapıdan yetişmiş bir oyuncu olması şartı yer aldı. Kadrolardaki sayı da birkaç sezon içinde adım adım azaltılırken takımlar gelecek sezona on dört yabancı ile anlaşma sağlayabilecek haberi geldi.

HABERE YORUM KAT