1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Torna ustası milli güreşçinin hedefi altın madalya
Torna ustası milli güreşçinin hedefi altın madalya

Torna ustası milli güreşçinin hedefi altın madalya

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bulunan metal döküm atölyesinde torna ustası olarak çalışan Barış Aslancan, Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası’na katılacak.

A+A-

130 kiloda yarışacak olan Aslancan, atölyesindeki ağırlığı 150 kiloya varan demirlerle şampiyonaya hazırlandığını ifade etti. Güreşçi, milli formayı ilk kez giyeceğini dile getirdi ve bu şampiyonadaki hedefinin altın madalya olduğunu ekledi.
Barış Aslancan’ın güreş macerası 17 yıl evvel başladı.

Bir arkadaşının kendisine tavsiyesi sonucu bu alana merak salan Aslancan, ülkenin pek çok yerindeki yağlı güreş karşılaşmalarına iştirak etti. Aslancan, bu yıl itibariyle, minder serbest güreş kategorisine geçiş yaptı.

Barış Aslancan, 13 Ekim tarihinde Gürcistan’da düzenlenecek Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası’na katılacak. Orada ülkemizi 130 kilo serbest kategoride temsil edecek.

İşlerindeki yoğunluk sebebiyle ayrıca antrenman yapmaya pek imkân bulamayan Aslancan, atölyesinde bulunan ve ağırlıkları 100 ile 150 kilo arasında değişebilen demir parçalarıyla şampiyonaya hazırlandığını söyledi.
Heyecanlı olduğunu belirten Aslancan, en büyük isteğinin, ülkemize bu alanda bir altın madalya getirebilmek, bayrağımızı orada dalgalandırmak olduğunu dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT