1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Suriyeli gençlere gazetecilik eğitimi
Suriyeli gençlere gazetecilik eğitimi

Suriyeli gençlere gazetecilik eğitimi

TRT’nin tecrübeli habercileri, Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden temzilenen Halep’in Çobanbey ilçesinde, 55 öğrenciye haber yapmanın önemli noktalarını öğretti.

A+A-

Önce teorik eğitim verildi

TRT’nin tecrübeli habercileri, öncelikle Suriyelilere gazeteciliğin temel ilkeleri nedir, röportaj nasıl yapılır, haber nasıl yazılır? sorularının cevaplardılar. Ardından sahaya çıkarak öğrendiklerini uyguladılar.

Program, TRT’nin “World Citizen” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Yurt dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı iş birliğiyle yapıldı.

TRT World ve TRT Arapça’nın tecrübeli gazetecileri, Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden temizlenen Halep’in Çobanbey İlçesi’nde, Suriyeli gençlere temel gazetecilik eğitimi verdi.

Proje Koordinatörü Neslihan Öztürk: “Dijital programların daha çok kullanıldığı bir dönemde onların da bu hikayeleri geliştirerek kendilerini ifade etmek üzere istedikleri yerde paylaşmaları bizim amacımız. Ama bunu yaparken de bir taraftan çocukları gazetecilik, medya alanında da ilham vermiş oluyoruz.”

Çobanbey’de eğitimini tamamlayan 55 öğrenci sertifika alma hakkı kazandı.

3 günlük eğitimin ardından eğitime katılan 14 ile 18 yaş arasındaki 55 öğrenci, gazeteciliğin nasıl yapılması gerektiğini ve püf noktalarını öğrendi.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan Suriyeli gençler sertifikalarını almaya hak kazandı. Verilen eğitimde amaç, Suriye’de geleceğin gazetecilerini yetiştirmek.

HABERE YORUM KAT