1. HABERLER

  2. Son dakika: Türkiye'de Koronavirüs’ten ilk ölüm gerçekleşti
Son dakika: Türkiye'de Koronavirüs’ten ilk ölüm gerçekleşti

Son dakika: Türkiye'de Koronavirüs’ten ilk ölüm gerçekleşti

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs hakkında bilgilendirme açıklamaları sürdürmeye devam ediyor. Bu bağlamda Bakan Koca, Bu gece 23:55’te kameralar karşına geçerek Türkiye'de Koronavirüs’ten ilk ölümünün gerçekleştiğini duyurdu.

A+A-

Son Dakika: Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 17 Mart 2020 tarihinde saat gece 23:55 sularında kameralar karşısına geçerek koronavirüsle ilgili son gelişmeler hakkında açıklamalar yaptı.

Bakan Koca, açıklamanın planlı olmadığını vurguladı.

İlk ölüm gerçekleşti

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Koronavirüsle mücadelemizde 89 yaşındaki erkek bir hastamızı kaybettik. Hayatını kaybeden hastamızın virüsü çin temaslı çalışanından aldığını biliyoruz" dedi.

"Vaka sayısı 98'e çıktı"

Bakan Koca yaptığı açıklamada "Türkiye’de koronavirüs'e Bugün yapılan testlerde çıkan pozitif sayı 51'dir, toplam hasta sayımız 98 olmuştur." şeklinde konuştu.

"1,5 Ay direnelim"

Herkesi tedbirlere harfiyen uymaya davet eden bakan Koca, "Bugünler böyle sürmeyecektir, 1 buçuk 2 ay direnelim." ifadesinde bulundu.

"yaşlı vatandaşlarımız çok dikkatli olmalıdır"

Virüsün farklı yaş grupları üstündeki etkisi büyük olduğunu dile getiren Sağlık Bakanı Koca,"Çocuklar ve gençler çabuk atlatabiliyor. Yetişkin yaş gruplarında sonuç yaşın ilerlemesine göre değişebiliyor. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın çok altındadır. Hastalığın en ağır hissettiği kişiler direnci düşük ve farklı hastalığı olan kişilerdir. Direnci düşük, kronik hastalığı olan vatandaşlarımız çok dikkatli olmalıdır." diye konuştu

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT