1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Türkiye’de koronavirüs teşhisi konulan hasta nasıl tedavi ediliyor?
Türkiye’de koronavirüs teşhisi konulan hasta nasıl tedavi ediliyor?

Türkiye’de koronavirüs teşhisi konulan hasta nasıl tedavi ediliyor?

Dünyada Koronavirüs yayılmaya devam ediyor. Son olarak Koronavirüs ülkemizde de görüldüğünü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Peki Türkiye’de koronavirüs teşhisi konulan hasta nasıl tedavi ediliyor? işte merak edilen sorunun yanıtı haberimizde.

A+A-

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası yurt dışı temaslı olduğu  belirtilen erkek bir vatandaşımız görüldüğü açıklandı. Sağlık bakanı Koca, Hastanın temasta olduğu herkesi karantinaya alındığını açıkladı. Ayrıca  Sağlık bakanlığı ekipleri hastanın tedavisine başladı.

HİBRİT TEDAVİ UYGULANIYOR

Milliyet İnternet haber sitesinin sağlık bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre: tadavi durumunu hastanın klinik durumuna göre detaylandırdık. Ağır mı, hafif mi diye bir algoritma hazırladık. Farklı hastalıklar için kullanılan ilaçların, bir arada kullanılması anlamına gelen hibrit tedavi uygulanıyor. Durumu iyi olan, altta yatan başka bir hastalık yoksa semptomatik tedavi uygulanıyor. Ateş düşürücü, rahatlatıcı tedavi” uyglandığını söyledi.

ŞANSIMIZ VAR!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da vakayla ilgili şu bilgiyi verdi:
“Bu vaka yurt dışından virüs alarak geldi ve kendisi riskli olabileceğini bildiği için, çok az kişiyle temas edip, çok fazla dışarıya çıkmayan birisi. O bakımdan şansımız var. Erken dönemde yakalandı bu vaka, ateş ve öksürüğü olduğu dönemde yakalandı.”

 

 

HABERE YORUM KAT