1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. PMYO polis alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
PMYO polis alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

PMYO polis alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019-2020 eğitim-öğretim döneminde Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) yapılacak 2 bin 500 öğrenci alımıyla ilgili süreç hala devam ediyor. 250'si kadın olmak üzere yapılacak polis alımı için ön başvuru süreci bir süre önce tamamlanmıştı. Peki, PMYO polis alımı için başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

A+A-

5-19 Ağustos tarihleri arasında 'http://www.pa.edu.tr' adresi üzerinden polislik alımı için başvurularını tamamlayan on binlerce genç, merakla PMYO başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. İşte, konuyla ilgili ayrıntılar...

2 bin 500 polis memuru adayı alımı için ön başvuru süreci tamamlandı. PMYO polis alımı başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih ise henüz belli olmadı. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer bilgiler Polis Akademisinin "http://www.pa.edu.tr" adresinden ilan edilecek.

PEKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİ?

"T.C. vatandaşı olmak, lise ve dengi okul mezunu olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla,  1 Ekim 2019 itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 1 Ocak 2019 itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az 250.000 ham taban puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından TYT puan türünden en az 150.000 ham taban puan almış olmak."

 

HABERE YORUM KAT