1. HABERLER

  2. SPOR

  3. PFDK'dan Fatih Terim'e 4 maç men cezası!
PFDK'dan Fatih Terim'e 4 maç men cezası!

PFDK'dan Fatih Terim'e 4 maç men cezası!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray kulübü teknik direktörü Fatih Terim'in 3-2'lik Kayserispor yenilgisinin ardından yaptığı sert açıklamalar nedeniyle 4 maç men cezası verdi.

A+A-

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK); Galatasaray kulübü teknik direktörü Fatih Terim'e, geçtiğimiz sezonun ardından yeni sezon Süper Lig'in henüz 3. haftasında mağlup olarak alınan 3-2'lik Kayserispor maç sonucunun ardından yaptığı resmi açıklamalar sebebiyle tam tamına 4 maç men cezası ve yaklaşık olarak 19 bin TL kadar para cezası, verdi.

PFDK tarafından konuyla alakalı resmi açıklamada şu ifadelerin altı çizildi:

"Galatasaray A.Ş.'nin, 30 Ağustos 2019 tarihinde oynanan İstikbal Mobilya Kayserispor - Galatasaray A.Ş. yeni sezon Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 25.000 TL para cezasına çarptırılmasına,

Aynı müsabakada sarı-kırmızılı takımın teknik sorumlusu olduğunu bildiğimiz Fatih Terim'in, sportmenliğe aykırı olarak resmi açıklamalar yapması sebebiyle tam 4 resmi maçta futbolcularımızın giyinme odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 19.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Yine bu maçta Galatasaray A.Ş. antrenörü olduğunu bildiğimiz Ümit Davala'nın, rekabet ettiği takım taraftarlarına yönelik hakareti sebebiyle tam 3 resmi maçta teknik direktör Fatih Terim gibi futbolcularımızın giyinme odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 19.500 TL kadar para cezası ile cezalandırılmasına,..." diye devam edilen açıklamanın en önemli ve takımı olumsuz etkileyen kısmı burasıydı.

Sarı-kırmızılı takım ilerdeki 4 haftada Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği ile rekabet hâlinde olacaktı. Bu durum kararın TFF Tahkim Kurulu bakımından da indirilmemesi durumunda takımın teknik direktörü Fatih Terim'in sarı-lacivert takımın derbisinde maalesef yedek kulübesindeki yerini alamayacağı demek oluyor.

 

HABERE YORUM KAT