1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ÖSYM, YÖKDİL sonuçlarını açıkladı
ÖSYM, YÖKDİL sonuçlarını açıkladı

ÖSYM, YÖKDİL sonuçlarını açıkladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Kasım ayının başında gerçekleştirdiği Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 2019-YÖKDİL sonuçlarını açıklandı.

A+A-

İlkkez 2017 yılında yapılmaya başlanan YÖKDİL sınavı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

ÖSYM YÖKDİL SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyurular bölümünde, 3 Kasım'da 4 farklı dilde uygulanan YÖKDİL'e ait değerlendirme işlemleri tamamlandı bilgisi paylaşıldı.

ÖSYM YÖKDİL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI:

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sonuçlarını öğrenebilecekleri beyan edildi.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklar. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmekte. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacak.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklar. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmekte. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacak

YÖKDİL SINAVI NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil yeteneklerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil imtihanıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL imtihan soruları Ankara Üniversitesi doğrulusunda hazırlanmakta, imtihan organizasyonu
ise Anadolu Üniversitesi doğrulusunda gerçekleştirilmektedir. YÖKDİL imtihanı yılda 2 ya da 3 defa yapılmaktadır. Sınavla alakalı rastgele bir giriş sınırlaması yoktur. YÖKDİL imtihanı 30 ilde, toplam 35 imtihan merkezinde gerçekleştirilmektedir. Adaylara, oldukça seçmeli ve 5 yanıt şıklı 80 adet soru sorulmakta ve 180 dakika (üç saat) imtihan zamanı verilir.

KİMLER YÖKDİL SINAVINA GİREBİLİR?

YÖKDİL imtihanına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik imtihanına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı dilenen adaylar başvurabilir.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT