1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli Eğitim Bakanından Okullardaki "Bağış ve kayıt parası" açıklaması
Milli Eğitim Bakanından Okullardaki "Bağış ve kayıt parası" açıklaması

Milli Eğitim Bakanından Okullardaki "Bağış ve kayıt parası" açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, gündemdeki bağış ve kayıt paraları ile ilgili çok net açıklamalarda bulundu.

A+A-

Velilerimizin bu bağışı reddetmesi üzerine kurumların kayıt yapmaması durumunun yasal olarak ihtimal dahilinde olmadığını belirtti. Konuyla ilgili bir çok soruşturma yapıldığını ve bunların tamamlandığını belirten MEB Bakanı Ziya Selçuk, gereken cezalandırmaların ve görevden alınma süreçlerinin devam ettiğini bildirdi.

Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül'de başlayacak. Okullardaki kayıt parası konusuna ilişkin basın mensuplarının sorduğu soruları yanıtlayan Selçuk, anayasal olarak temelde zorunlu eğitimin bulunduğu, devletin bu konuda gerekli adımları atarak bütçenin gerekli yerlerde kullanılması ve değerlendirilmesi bekleneceğini ifade etti.

Çocukların yaz aylarındaki tatil süreleri boyunca ''yaz unutması' denilen olayı aktif bir şekilde yaşamları bu konunu da eğitim kalitesi yönünden önemli olduğu gerçeğini ortaya çıkardı. Bakan Selçuk, çocukların okuldan kopuşlar yaşadığını, hafıza eşiklerinin belirli aralıklarla tekrar edilmediklerinde problem yaşadığını belirtti.

Hafıza eşiklerinin, alınan bilgilerin zaman içerisinde belli aralıklarla tekrar edilmediğinde zayıf kaldığını ve bunun da başarıyı olumsuz yönde etkilediği düşünülüyor.

Yaz tatillerinin bazı gelişmiş ülkeler de olduğu gibi 3 ay değil de 1,5 ay olması gündemde.

HABERE YORUM KAT