1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Milli atletimiz Ruken Tek, ülkemizi Arjantin’de temsil edecek
Milli atletimiz Ruken Tek, ülkemizi Arjantin’de temsil edecek

Milli atletimiz Ruken Tek, ülkemizi Arjantin’de temsil edecek

Batman Petrol spor Kulübü sporcusu milli atlet Ruken Tek, 14. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu'nda ülkemiz adına ter dökecek. 14. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu, 15 Kasım tarihinde Arjantin’de gerçekleşecek.

A+A-

Kentin Kozluk ilçesinde tarlaya koşarak gidip gelen Tek’in atletizme yeteneği, öğretmenince keşfedildi. Daha sonra, Ruşen Tek, öğretmeninin teşvikleriyle Batman Petrol spor Kulübü’nün sporcu seçmelerine iştirak etti.

Bu seçmelerde takıma seçilen Tek, 2017 yılında kulüp sporcusu olarak 12. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu’nda yarıştı. İtalya’da gerçekleştirilen ve 16 ülkeden çok sayıda sporcunun katılımıyla yapılan bu koşuda, Ruşen Tek beşincilik başarısını gösterdi. Türkiye Atletizm Federasyonunun organize ettiği Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası’na da katılan Tek, 20 yaş altı kadınlar kategorisinde ter döktü ve ikincilik kürsüsüne çıktı.

Yedi yıldır spora devam eden Tek, bu süre zarfında sayıları 100’ü aşan şampiyonluklar kazandı. Bu sürecin sonucu olarak milli takıma seçildi ve Arjantin’de ülkemizi temsil onuruna erişti.

Milli sporcu, gençlere yönelik tavsiyelerde bulundu ve amaçladıkları şeyin arkasından gitmelerini, hiçbir şekilde vazgeçmemelerini söyledi. En büyük hayalinin Arjantin’de bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşı’nı okumak olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT