1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Mesleki Eğitim Merkezleri’nde yeni dönem! Lise diploması alabilecekler
Mesleki Eğitim Merkezleri’nde yeni dönem! Lise diploması alabilecekler

Mesleki Eğitim Merkezleri’nde yeni dönem! Lise diploması alabilecekler

2019 – 2020 eğitim öğretim yılında Mesleki Eğitim merkezleri yeni bir eğitim sistemine geçti. Yeni çıkan bir kanunla Mesleki Eğitim Merkezleri lise diploması vermeye başladı. Daha önce sadece kalfalık ve ustalık belgesi veriliyordu.

A+A-

Ortaokuldan mezun olan öğrenciler Mesleki Eğitim Merkezine kayıt olarak haftada bir gün okulda teorik eğitim alırken haftada 4 gün iş yerinde çalışarak hem meslek öğreniyor, hem de lise mezunu oluyorlar. Mesleki eğitim Merkezinde 27 alan, 142 meslek dalında mesleki eğitim veriliyor.

Gemlik Mesleki Eğitim Merkezinde bu yıl eğitime başladılar. Öğrencilerin sigortaları devlet tarafından yapılırken, iş yerlerinde öğrencilere okulu bitirene kadar asgari ücretin üçte biri kadar maaş veriliyor. Gemlik Mesleki Eğitimi Merkezi öğrencilerini yanında çalıştıran firma sahipleri öğrencilerden çok memnun olduklarını belirttiler.

Gemlik Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Kurucu, “Merkezimizde 27 alan ve 142 dalda eğitim vermekteyiz. Öğrencilerimiz merkezimizi bitirdiklerinde meslek diploması alıyorlar. Daha önceki yıllarda öğrenciler ustalık belgesi alıyorlardı. Fark derslerini vererek lise diploması alabiliyorlardı. Milli Eğitim Bakanlığı’ nın yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile öğrencilerimiz haftada bir gün okula, 4 günde işletmelerde çalışarak hem meslek sahibi oluyor, hem de lise diploması alıyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT