1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meksika Depremini Günler Öncesinden Tahmin Eden Araştırmacı'dan Yeni Açıklama
Meksika Depremini Günler Öncesinden Tahmin Eden Araştırmacı'dan Yeni Açıklama

Meksika Depremini Günler Öncesinden Tahmin Eden Araştırmacı'dan Yeni Açıklama

Meksika depremini günler öncesinden tahmin eden Ahmet Yakut, 181 bin takipçisi olan deprem tahmin sayfasında zaman zaman ikazlarda bulunuyor. 11 Mayıs tarihinde bildirdiği yazısında, zaman aralıklarında açıklık bulunduğunu ve sismik süreçte sessizlik olabileceğini belirtmişti.

A+A-

Ayrıca bunun sebebinin Pasifik çemberindeki 7 ve üzeri bir depremin belirtisi olabileceğini de ifade etmişti. Yazısının son kısmında ise tüm bunlara dayanarak öncelikle Şili, Meksika ve hatta Endonezya’yı özenle takip etmek gerektiğine de değinmişti.

Ahmet Yakut’un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamanın arkasından Meksika merkez üssü olan deprem görüldü. Yapılan AFAD incelemelerine göre depremin büyüklüğünün 7,5 olduğu anlaşıldı. İHA muhabirine yorumlarda bulunan Ahmet Yakut, Meksika depreminin ardından dikkati Uzak Doğu Asya’ya vermek gerektiğini belirtti.

Bu nedenle başta Endonezya olmak üzere Hindistan-Çin bölgesinin büyük bir depremin ileri ki noktası olabileceğini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

Daha öncesinde de Ahmet Yakut, sosyal medya hesabında Şili’deki mega depremi, Kaliforniya depremini, Çanakkale Ayvacık depremini, Antalya körfezdeki 5,2’lik depremi paylaşmıştı. En nihayetinde de Silivri’de olan deprem gibi çok sayıda depremi takipçilerine bildirmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT