1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Diyanet İşleri Başkanı, Ayasofya’daki İsim Değişikliği Üzerine Konuştu
Diyanet İşleri Başkanı, Ayasofya’daki İsim Değişikliği Üzerine Konuştu

Diyanet İşleri Başkanı, Ayasofya’daki İsim Değişikliği Üzerine Konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a Ayasofya’nın isminin değiştirilip değiştirilmeyeceği soruldu.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, büyük yankı uyandıran Ayasofya kararının ardından yapılacak değişikliklere dair canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Ayasofya’nın tapu evrakında yer alan ismi Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nin kullanılıp kullanılmayacağı soruldu. Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, orijinal isminin kullanılmaya devam edilmesinin daha doğru olduğunu açıkladı. Ama şu an isim konusunda herhangi bir değişikliğin düşünülmediğini belirtti.

Ayasofya’daki değişiklikleri açıklayan Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun bu değişiklikler üzerine çalıştığını ve pazartesi günü tamamlanacağını ifade etti. Bu konuyla ilgili bir sıkıntı bulunmadığını Ayasofya’nın uzun geçmişi bulunan bir kilise olduğunu da hatırlattı. Kiliselerde birçok resmin bulunduğunu Ayasofya’nın içinde de yer aldığını bunların kapatılarak ibadet edildiğini dile getirdi. Aynı şekilde perdelemek ya da teknolojiden yararlanılarak ışıkla karartma gibi tekniklerin yapılacağını, namazdan sonra perdenin açılacağını paylaştı. Bu konuyla ilgili Din İşleri Yüksek Kurulu’nun izni olduğunu, sorun olmadığını da ekledi. Güzel bir sistem ile bunun çözülmesini beklediğini anlattı.

Erbaş, Ayasofya’da 2 imam ve 4 müezzinin bulunacağını ve ilerideki günlerde atamalarının yapılacağını da sevinçle bildirdi.

HABERE YORUM KAT