1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ayasofya’yı Diyanet İşleri Devraldı
Ayasofya’yı Diyanet İşleri Devraldı

Ayasofya’yı Diyanet İşleri Devraldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya için açıklama yaptı.

A+A-

Bugün (11 Temmuz) Cumartesi günü  Ayasofya’nın müzeden camiye çevrilmesi kararı alındı. Alınan karar ile camiyi Diyanet İşleri devraldı ve Resmi Gazete’nin tekrarlı sayısında yazıldı. Danıştay 10. Dairesi, 1934 senesinde Bakanlar Kurulu’nun aldığı Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi kararını iptal etti. Bunun üzerine Recep Tayyip Erdoğan, Twitter’da hayırlı olsun mesajı paylaştı.

Gündemin merkezinde yer alan Ayasofya konusu hakkında bugün karara varıldı. İlk olarak Fatih Sultan Mehmet’in camiye çevirdiği yapı, 24 Kasım 1934 tarihinde Bakanlar Kurulu ile müzeye dönüştürülmüştü. 2 Temmuz’da ilk duruşma yapıldı ve Danıştay sonunda kararı açıkladı. Karar ile Ayasofya’nın yönetimi Diyanet İşleri’ne verildi. Cami kararı Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Danıştay’ın kararını sosyal medya üzerinden duyurdu. Hayırlı olsun paylaşımı ile Ayasofya’nın artık Diyanet’in görevinde olacağını ve ibadete açılacağını paylaştı. Danıştay’ın cami kararı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20.53’te millete sesleneceği bir konuşma yapacağını da bildirdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a yöneltilen Ayasofya’da ne zaman ilk namaz kılınacak sorusuna cevap verdi. Şentop, en kısa sürede namaz kılınacağını, büyük bir ihtimalle ilerideki hafta içerisinde olacağını ifade etti. En geç cuma günü bu konuda adım atılacağını da ekledi.

HABERE YORUM KAT