1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bekçi Başvuru Koşulları ve Maaşları
Bekçi Başvuru Koşulları ve Maaşları

Bekçi Başvuru Koşulları ve Maaşları

Bekçilik başvurularının ne zaman yapılacağına dair haberler gündeme gelmeye başladı. Alımın tam olarak ne zaman yapılacağı bilinmese de bu sene alınan bekçi sayısının 30 bine tamamlanacağı EGM aracılığıyla bildirilmişti. Bekçi adaylarının sahip olması gereken özellikler bir önceki alımda açıklanmıştı.

A+A-

  Bekçi olmak için başvuru yapacak adayların ilk sahip olması gereken özellik Türkiye vatandaşı olunması. Bunun yanında adayların eğitim seviyesinin en az lise düzeyinde olması gerekiyor. Adayların boylarının minimum 167 santimetre olması ve buna uygun kiloda bulunmaları şartı da var.

Ek olarak bekçi adaylarının işlevselliklerini engelleyecek sağlık sorunlarının bulunmaması, askerlik görevlerini tamamlamış olmaları, başvurularını gerçekleştirdikleri şehirde minimum 1 senedir yaşıyor olmaları ve belirli konularda ceza almamış olmaları gerekmekte. Ayrıca adayların bekçi olmalarına engel olacak herhangi bir özel durumlarının olmaması gerektiği resmi belgelerle kanıtlanmalı.

  Başvuru koşullarına uyan ve gerekli belgeleri eksiksiz olarak teslim eden adayları mülakat süreci bekliyor. Bu süreçten sorunsuz olarak geçen kişiler bekçi olmaya hak kazanıyor. Meslek sahibi olduktan sonra bekçilerin maaşları çeşitli kriterlere göre belirleniyor. En yüksek eğitim seviyesi lise olan bekçiler 4302 TL, ön lisans olanlar 4357 TL, lisans olanlar ise 4404 TL maaş alıyor. Alınan maaşın miktarıeğitim düzeyinin yanında eş, çocuk durumuna ve meslek yılına göre değişkenlik gösteriyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT