1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ali Saydam, Sosyal Medya Düzenlemesinin Gerekli Olduğunu Savundu
Ali Saydam, Sosyal Medya Düzenlemesinin Gerekli Olduğunu Savundu

Ali Saydam, Sosyal Medya Düzenlemesinin Gerekli Olduğunu Savundu

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Ali Saydam, sosyal medyanın düzenlenmesi planlarına dair yazı yazdı. Saydam, bu düzenlemenin artık gereklilik haline geldiğini açıkladı.

A+A-

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Ali Saydam, sosyal medya düzenlenmesine ilişkin yazısında özel verilerin korunmasının özen gerektirdiğini daha sonrasında bu verilerin birleştirilip toplumların genetik kodlarına kadar çıktığını açıkladı. Bunun örneğinin bir şirketin ABD seçimlerinde manipüle etmede kullandığını ifade etti.

Saydam, teknolojinin ilerleyip gelişmesinin yeni durumları ortaya çıkardığını ve bunların düzenlenmesine dair gereklilik olduğunu yazısında belirtti. Bu düzenlemelerin doğru veya yanlış olabileceğini ve hatta eleştiri de alabileceğini dile getirdi. Fakat toplumu böylesine derinlemesine etkileyen bir konuda düzenleme yapılmaması ihtimalinin düşünülemeyeceğini bildirdi. Bunların başında da sosyal medyanın geldiğini ve boş kalınmasını isteyenlerin olduğunu fark ettiğini anlattı. Bu boş bırakılma ve kontrolsüzlük için de özgürlük kavramının bahane edildiğini ileri sürdü.

Fakat bu konunun boş bırakılması gereken herhangi bir özelliği olmadığını ve özgürlük adı altında saklanmaması gerektiğini ifade etti. Boş bırakılmanın mutluluk getirmeyi de garantilemediğinin altını çizdi. Tüm bunların sonucunda hakaret, küfür, iftira başta olmak üzere pek çok kötü şeyin yaygınlaşmış olduğunu ve sosyopatların bolca sitelerde bulunduğunu açıkladı. Sosyal medya linci diye bir kavramın da çıktığını ve ne kadar hak olduğunu da sorguladı.

HABERE YORUM KAT