1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. MEB: Zorunlu kayıt parası diye bir durum söz konusu olamaz!
MEB: Zorunlu kayıt parası diye bir durum söz konusu olamaz!

MEB: Zorunlu kayıt parası diye bir durum söz konusu olamaz!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, bazı devlet okullarında velilerden ‘kayıt parası’ adı altında zorla para istenmesi iddialarına ilişkin, "Zorunlu olarak kayıt parası gibi bir durum söz konusu olamaz” dedi.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, bazı devlet okullarında ‘kayıt parası’ adı altında zorla para istenmesi iddialarına ilişkin, “Hiçbir öğrencimizin, kayıt parası gibi birtakım nedenlerle okuldan geri döndürülmesine müsaade edemeyiz. Zorunlu olarak kayıt parası gibi bir durum söz konusu olamaz” dedi.

Daha önce, ‘bazı devlet okullarında özel sınıflar oluşturulması için velilerden para istendiği’ iddialarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un talimatıyla inceleme ve soruşturma başlatıldığını anımsatan Gençoğlu, sözlerine şunları ekledi: “Velilerimiz e-Okul’da çocuklarının hangi okula kayıtlı olduğunu görebildiklerinden fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi gibi belgeler götürürek bir kayıt yapılmamaktadır. Bundan dolayı kayıt parası gibi bir durumdan da bahsedemeyiz. Bu konuyla ilgili başlatılan inceleme ve soruşturma süreçleri de devam ediyor. Hiçbir öğrencimizin, kayıt parası gibi nedenlerle okuldan geri döndürülmesine müsaade edemeyiz. Velilerimiz, kayıt parası konusundaki şikayetleri için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler. Tabii, velilerimizin gönüllü olarak yapacağı bağışların hukuki bir çerçevesi vadır. Okul Aile Birliği Yönetmeliği buna müsaade ediyor. Velilerimiz, makbuz karşılığında okul ve okul aile birliği yöneticilerine gönüllü olarak bağışta bulunabilir.”

 

HABERE YORUM KAT