1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. MEB, Okul Servis Şoförlerine Eğitim Başlatıyor
MEB, Okul Servis Şoförlerine Eğitim Başlatıyor

MEB, Okul Servis Şoförlerine Eğitim Başlatıyor

Öğrenci taşıyan 100 binin üzerindeki servis şoförü ile rehber personele, yönetmelikle zorunlu hale getirilen sertifikalı eğitimler kasımda verilecek.

A+A-

Disiplinli yürütülmesini sağlamak amacıyla başlatılan sertifikalı kurs programlarında, toplam 138 bin servis sürücüsü ile 36 bin rehber personele eğitim verildi.

Öğrenci taşıma hizmetlerinin düzenli ve güvenli hale getirilmesi amacıyla MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından ‘Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi’ ve ‘Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi’ kurs programları halk eğitimi merkezleri bünyesinde Bakanlık öğretmenleri tarafından veriliyor.

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, okul servisi sürücüleri ve bu taşıtlardaki rehber personelin niteliklerine ilişkin kamuoyunda oluşan hassasiyetin giderilmesi ve ortaya çıkan yeni ihtiyaçlara cevap verilebilmesi amacıyla 2017'de başlatılan sertifikalı eğitimler artarak devam ediyor.

BU YIL 15 BİNDEN FAZLA KİŞİ EĞİTİM ALDI

15 kursta 526 kursiyer, okul taşıtları rehber personeline yönelik 12 kursta da 245 kursiyer eğitim alıyor.

Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika vereceklerini kaydeden Altunel, "MEB olarak temel amacımız, bu eğitimleri olmazsa olmaz olarak ortaya koymak" dedi.

HABERE YORUM KAT