1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Manisa Fen Lisesi Robot Takımı Türkiye Birincisi oldu
Manisa Fen Lisesi Robot Takımı Türkiye Birincisi oldu

Manisa Fen Lisesi Robot Takımı Türkiye Birincisi oldu

İstanbul´da 27 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen Robotis Steam Cup Turkey Uluslararası Robot Yarışması Türkiye Finalleri´nde ´´İnsansı Robot Sahne ve Kareografi Kategorisi´´nde, Manisa Fen Lisesi Science & Technology Team (MFL Sci&Tech) Robot Takımı Türkiye Birincisi oldu.

A+A-

Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ertuğ Gözaydın danışmanlığında yarışmaya hazırlanan robot takımı, elde ettikleri bu birincilikle ülkemizi International Steam Cup´ta yurt dışında temsil etmeye hak kazandılar.

Yarışmada Birinci olan Robotik takımımız İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin´i ve Manisa Valisi Sn. Ahmet Deniz´i makamında ziyaret ederek, yarışmaya nasıl hazırlandıklarını ve yarışma sürecini anlattılar.

Vali Deniz, ´Bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında robotiği kullanabilen yetenekli gençlerin keşfedilmesi gerektiğini ifade ederek, "Ülkemizde eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, öğrencilerin bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi açısından bu yarışmalar önemli. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Son dakika haber ekibi olarak Bizler de bizlere bu gururu yaşatan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor bundan sonraki yarışmalarda başarılar diliyoruz.  

 

 

HABERE YORUM KAT