1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Liseli öğrenciler ürettikleri temizlik malzemeleriyle 3 milyon ciro yaptı
Liseli öğrenciler ürettikleri temizlik malzemeleriyle 3 milyon ciro yaptı

Liseli öğrenciler ürettikleri temizlik malzemeleriyle 3 milyon ciro yaptı

Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri büyük bir başarıya imza attı. Lise öğrencileri kendi ürettikleri 50 çeşit temizlik ürününü satarak 3 milyon lira ciro yaptı.

A+A-

Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üretime katkı sağlıyor.

Bin 77 öğrenciye 162 öğretmen ile eğitim verilen okulda,  Kimya Teknolojisi Alanı ise döner sermayeye her yıl milyonlarca lira katkı sağlıyor.

3 milyon lira ciro yaptılar

Lise 2018 yılında ürettiği temizlik ürünlerinden 1 milyon 594 bin TL ciro elde ederken, 2019 yılında ise 3 milyon 377 bin TL ciroya ulaştı. Okulda öğrenciler ve öğretmenler yapılan işlerden gurur duyarken, öğrenciler de hem öğreniyor hem üretiyor hem de ekonomiye destek oluyorlar.

"öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum"

Okulun fabrika gibi çalışarak birçok kurum ve kuruluşa temizlik malzemesi sağladığının altını çizen Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, “Lisemiz ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin yüz akı bir okuludur. Çocuklarımız hem hayatı öğreniyorlar hem meslek öğreniyorlar hem de üniversite için eğitim alıyorlar. Okulda 162 öğretmen ve bin 77 öğrenci eğitim-öğretim hayatına devam ediyor. Okulun kimya bölümünde birçok temizlik ürünü üretiliyor. Sıvı sabun, çamaşır suyu, deterjan, el sabunu, lavabo açıcı gibi birçok ürün burada elde ediliyor. Bu ürünlerin döner sermaye katkıları da var. Okulumuzun cirosu 2018 yılında 1 milyon 594 bin TL olurken, bu yıl ise 3 milyon 377 bin TL'ye çıktı. Bunda çocukların emeği var. Çocuklarımıza ve öğretmenlerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.'' dedi.

HABERE YORUM KAT