1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Klopp, 30 Yılın Ardından Liverpool'a Şampiyonluğu Getirdi
Klopp, 30 Yılın Ardından Liverpool'a Şampiyonluğu Getirdi

Klopp, 30 Yılın Ardından Liverpool'a Şampiyonluğu Getirdi

Dünya futbolunun en konuşulan takımlarından biri olan Liverpool bu sezonki performansıyla sıkça adından söz ettirmişti. Jürgen Klopp ve yıldız futbolcuların uyumu sayesinde Liverpool 30 yılın ardından şampiyon olmayı başardı.

A+A-

Şampiyonluğun lig bitimine daha 7 hafta varken garanti altına alınması medyada büyük yankı uyandırdı.

Premier Lig’in gözde takımlarından biri olan ancak uzun zamandır şampiyonluk kupasına uzanamayan Liverpool, ligin ikinci sırasındaki Manchester City’nin maçını dört gözle bekliyordu.

Liverpool’un şampiyonluğu garantilemesi için aralarında 23 puan bulunan Manchester City’nin maçı kaybetmesi gerekiyordu. Dün akşam yapılan Chelsea ve Manchester City maçının 2-1 bitmesi ve Chelsea’nin galip gelmesi sonucunda Klopp ve takımı şampiyonluğu garanti altına alarak taraftarlarını 30 yılın ardından sevindirmeyi başardı.

Liverpool’un şampiyonluğunun 7 hafta önceden garantilenmiş olması Premier Lig rekorunu da beraberinde getirdi. Bir diğer rekor ise Liverpool’un kendi sahasında 21 maç kazanarak kırdığı iç saha rekoruydu. Rekorların yanında JürgenKlopp, İngiltere Ligi tarihindeşampiyon olmayı başaran ilk Alman teknik adam unvanını kazandı.

 

HABERE YORUM KAT