1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kadınlar Voleybol Avrupa Şampiyonası
Kadınlar Voleybol Avrupa Şampiyonası

Kadınlar Voleybol Avrupa Şampiyonası

23.09.2019 tarihinde başlayacak olan Kadınlar Voleybol Avrupa Şampiyonası öncesinde ülke takımları ve baş antrenörleriyle kaptanların katıldığı bir medya günü düzenlendi.

A+A-

Crowne Plaza Hotel'de yapılan medya gününe katılan ülke takımlarının, Bulgaristan, Finlandiya, Sırbistan, Fransa, Yunanistan ve Türkiye olmak üzere altısının katıldığı biliniyor.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı, Mehmet Akif Üstündağ son yıllarda Türkiye'nin bu alanda çok iyi olduğunu belirterek şunları da ekledi:"Her zamanki gibi en iyisini yapacağımız bir takım olduğumuzu düşünüyor ve sorunsuz bir turnuvayla başarıyı elde etmeyi arzuluyoruz."

Türkiye Voleybol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Kurtaran Mumlu'yla yapılan röportaja göre asıl mücadele İtalya, Sırbistan ve Türkiye arasında geçecek.

Sırbistan Milli Takım Kaptanı Ognjenovic'in söylentilerine göre onları en çok zorlayacak rakip takımın Türkiye olduğu düşünülüyor.

İlk 1949 yılında Çekoslovakya  ve Sovyetler Birliği arasında yapılmış ve Sovyetler Birliği'nin galibiyetiyle sonuçlanmış olan bu şampiyona 1975 yılından  itibaren iki yılda bir olarak düzenlenmeye başlanmıştır. Türkiye ise ilk defa 2003 yılında başkentte Polonya ile final oynamıştı.

HABERE YORUM KAT