1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İstanbul’da tarihi bir gün daha: Türkakım projesinin vanaları açıldı!
İstanbul’da tarihi bir gün daha: Türkakım projesinin vanaları açıldı!

İstanbul’da tarihi bir gün daha: Türkakım projesinin vanaları açıldı!

Türkakım projesinin açılış töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’de katıldı.

A+A-

Türkakım projesinde Rusya'dan gelecek doğal gazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak dev projede vanalar açıldı.

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’de katıldı.

Avrupa kıtası için önemli bir gelişme olduğunu altına çizen Putin,  engellemelere rağmen Rusya-Türkiye arasındaki ilişkilerin her geçen gün artığını geliştiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise,  büyük emek harcadıklarını ifade ederek,  bir yıl içerisinde hedeflenen şekilde projeyi tamamladıklarını aktardı. Erdoğan ayrıca,  Proje sayesinde 31,5 milyar metreküplük doğal gazın 15,75 milyar metreküpü aracı hiçbir ülke olmadan doğrudan Türkiye’ye geleceğine dikkat çekti.

VANALARI BİRLİKTE ÇEVİRDİLER

Bu konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, TürkAkım'ın temsili vanasını birlikte çevirdiler. O anlar kameralara böyle yansıdı.

PROJEYLE AVRUPA'NIN GAZ İHTİYACINA CEVAP VERİLECEK

Her bir hattı 15,75 milyar metreküp olmak üzere toplam 31,5 milyar metreküp gaz kapasitesi bulunan TürkAkım'ın 15,75 milyar metreküp kapasiteli ilk hattı Türkiye'ye gaz akışı sağlarken, aynı kapasiteli ikinci hat üzerinden Avrupa'ya gaz gönderilecek.

HABERE YORUM KAT