1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Rusların Türkiye'ye gitmelerini sorun yapmayacağız
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Rusların Türkiye'ye gitmelerini sorun yapmayacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Rusların Türkiye'ye gitmelerini sorun yapmayacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusların Türkiye’ye gitmesinin sorun yapılmayacağını bildirdi. Yine de vatandaşlarının bu kararı alırken dikkatli olunması istendi.

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptığı bir televizyon röportajında, Rusların sınırlarını kapatmayan başka ülkeler aracılığıyla Türkiye’ye uçulmasının sorun olup olmadığı sorusu yöneltildi. Bunun üzerinde Bakan Sergey Lavrov, insanlara bunu yapmalarını yasaklayamayacağını belirtti. Fakat, Koronavirüs sebebiyle risklerin hala ortadan kalkmadığını bu yüzden bu tarz kararlar alınırken mantıklı düşünmek gerektiğini açıkladı. Dışişleri Bakanı’na röportajda Rusya sınırlarının ne zamana kadar kapalı kalınacağını kestiremediğini de ifade etti.

Geçen aylarda Rusya’daki yetkililer bir karar almıştı. Alınan karara göre Rusların yalnızca iş, eğitim ve tedavi gibi sebeplerle yurt dışına gidilmesine izin verilmişti. Bu nedenle yurt dışına gidecek kişilerin ne sebeple çıkacağını belirten belgelerinin olması gerekiyordu. Turistik amaçlarla gezmek için yurt dışına gidilmesine ise şimdilik izin verilmiyordu.

Tüm bunlara rağmen Türkiye’nin Rusya’ya yönelik bir teklif yapıldığı biliniyor. Teklif ise Koronavirüs nedeniyle uzun zamandır yapılamayan uçuşların temmuz ayında başlatılması ile ilgili. Rus yetkililer ise konuyla ilgili daha net ve ortak bir yargıya varabilmiş değil. Yapılacak olan toplantılar sonrasında alınan net kararlar ile ilgili açıklama yapılacağı dile getirildi.

HABERE YORUM KAT