1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Alman Papaz Ayasofya’ya Yönelik Eleştiri Yapanlara Tepki Gösterdi
Alman Papaz Ayasofya’ya Yönelik Eleştiri Yapanlara Tepki Gösterdi

Alman Papaz Ayasofya’ya Yönelik Eleştiri Yapanlara Tepki Gösterdi

Almanya’da tanınan Cizvit Teolog Prof. Dr. Felix Körner, Ayasofya’nın cami olmasına laf söyleyenleri eleştirdi.

A+A-

Almanya’nın tanınmış Cizvit papazlarından Felix Körner, Ayasofya’nın cami olarak hizmet vermesine karşı yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Eleştirilerin iki yüzlülük olduğunu ve Ayasofya’nın ibadete açılmasında rahatsızlık duyulmaması gerektiğini belirtti.

  Köln’deki dini yayın yapan bir radyoda konuşan Prof. Dr. Körner, Papa Franciscus’un acı duyduğunu söylemesine şaşırdığını anlattı. Atatürk tarafından ziyaret amaçlı kullanılmaya başlanan bir yerin tekrar dini amaçlarla kullanılmasının neden acı verici olduğunu sordu. Dindar birisine bunun acı vermeyeceğini olsa olsa mutluluk vereceğini paylaştı. Tabi ki eski anıların tekrar su yüzüne çıktığını, Batı Hristiyanlığı olarak Osmanlı yaklaştığında Doğu Roma’yı umursamadıklarını ifade etti. 1453 senesinde şehri ve Ayasofya’yı kaybettiklerini tabi ki bunun acı verici olabileceğini belirtti.

  Prof. Dr. Körner, Ayasofya’nın camiye dönüşmesinde hükümetin ve mahkemenin karar verdiğini açıkladı. Sultan Ahmet Camisi’nde olduğu gibi ücret ödenmesine gerek kalmayacağını ve dua edilebileceğini dile getirdi. İnanan insanlar olarak da burayı yalnızca harika bir sanat eseri olarak değil, manevi bir yer olarak görülebileceğini belirtti. Bu yüzden kabul edilebileceğini ve ön yargılı olmamak gerektiğini de ekledi.

 

HABERE YORUM KAT