1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İngiliz futbol devinden tarihi fark
İngiliz futbol devinden tarihi fark

İngiliz futbol devinden tarihi fark

İngiliz futbolunun önde gelen takımlarından Liverpool, tarihi bir farka imza attı. En yakın takipçisi Manchester City kendi sahasındaki karşılaşmada Wolverhampton'a 2-0 mağlup olunca, aradaki puan farkı sekize ulaştı.

A+A-

Liverpool, oynadığı ilk sekiz maçın sekizini de kazanarak, Premier Lig tarihinin en iyi başlangıçlarından birini yaptı. Lig tarihinde ilk sekiz haftada birinci ile ikinci takımlar arasında ortaya çıkan en büyük farka (sekiz puan) böylece ulaşıldı.
Liverpool'un bu tarihi farkından bir önce, bu alandaki rekor Chelsea'ye aitti.

Liverpool'un ortaya koyduğu farkı değerlendiren Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola ise, bu farkın fazla olduğunu ancak sekiz puanlık bir farkı düşünmemenin kendileri açısından daha iyi olacağını dile getirdi.

Guardiola, takımının oyuncularını iyi bildiğini ve onların farkı kapatmayı başarabileceklerine inandığını ifade etti. Ekim ayında olduklarını, önlerinde bu farkı kapatmaya yardım edebilecek çok sayıda maçın bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Geçen sezonun istatistikleri incelendiğinde, Liverpool'un bu farkı en fazla yedi puan yapabildiği ve bunun da ancak sezonun yirminci haftasında gerçekleşebildiği görülüyor.

HABERE YORUM KAT