1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gençlik projeleri destek programına 15 milyon lira destek
Gençlik projeleri destek programına 15 milyon lira destek

Gençlik projeleri destek programına 15 milyon lira destek

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 15 milyon liralık desteğin Gençlik Projeleri Destek Programı’na aktarılacağını ilan etti.

A+A-

Kasapoğlu yazılı bir açıklama yaptı ve bu yıl gençlerin beklentilerinin ve ihtiyaçlarının dikkate alındığı bir Gençlik Projeleri Destek Programı Özel Çağrısı hazırlandığını ifade etti.

Gençlik Projeleri Destek Programı’nın içine, üniversite ve liselerin yanında, bu yıl getirilen uygulama sonucu ilkokulların, ortaokulların, Bilim ve Sanat Merkezleri’nin (BİLSEM) ve özel okulların dahil edildiğini duyuran Kasapoğlu, proje teklif çağrısına çıkıldığını ve gençlerin projelerine 15 milyon lira kaynak aktarılacağını sözlerine ekledi.

Program uyarınca, 2023 vizyonununu hayata geçirecek, özgüven sahibi, uluslararası rekabet gücü yüksek gençler hedefi doğrultusunda, tasarlanacak ve uygulamaya geçirilecek projelere destek sağlanacağının altını çizen Kasapoğlu,projelerin 6 farklı kategoride değerlendirileceğini ve program çerçevesinde gençlerin, 'Gönüllülük', 'Kültür ve Sanat', 'Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor', 'Yenilikçi Fikirler', 'Çevre Bilinci' ve 'Hayvanların Korunması' başlıklarındaki projelerine destek vereceğini açıkladı.

Kasapoğlu, proje çağrısına ilişkin başvuruların 23 Ekim 23.59’a kadar kabul edileceğini de tüm gençlere duyurdu.
Gençlik ve Spor Bakanı, bu yılın öncelik tanınacak temalarının “15 Temmuz” ve “Prof. Dr. Fuat Sezgin” olarak seçildiğine dair bilgiyi de paylaştı.

HABERE YORUM KAT