1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dünya atletizm şampiyonası sona erdi
Dünya atletizm şampiyonası sona erdi

Dünya atletizm şampiyonası sona erdi

Bu yıl Katar'ın başşehri Doha'da düzenlenen 17. Dünya Atletizm Şampiyonası, onuncu güne ait yarışmaların tamamlanmasıyla beraber sona erdi.

A+A-

Şampiyonanın madalya listesinin en üst sırasında, toplam 29 madalya alan Amerika Birleşik Devletleri takımı yer aldı.

ABD takımının aldığı madalyaların dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti: 14 altın madalya, 11 gümüş madalya, 4 bronz madalya. Listenin en üst sırasındaki ABD'nin ardından ikinci sırayı Kenya alırken, şampiyona madalya listesinin üçüncü sırasına Jamaika oturdu. Kenya'nın madalya dağılımı 5 altın, 2 gümüş, 4 bronz olarak gerçekleşirken, Jamaika 3 altın, 5 gümüş, 3 bronz madalyaya sahip oldu.

Şampiyona yine çeşitli rekorlara sahne oldu. Kadınlar 5000 metre yarışında Kenyalı sporcu Hellen Obiri, yine kadınlar 1500 metre yarışında Hollandalı sporcu Sifan Hassan, şampiyona rekoru kırdılar ve tarihe adlarını yazdırdılar.

TÜRKİYE MADALYA KAZANAMADI

Milli takımımız şampiyonada 20 milli sporcumuzla yarışmalara iştirak etti. Şampiyonada milli takımımız madalya elde edemedi. Sporcularımız şampiyonada iki beşincilik ve bir altıncılık derecesi kazandı. Bu kazanımlar, ülke puanımızı yükselterek, 209 ülkenin yer aldığı ülkeler arası puan listesinde 35. sıraya yerleşmemizi sağladı.

HABERE YORUM KAT