1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Doğa Koleji, yeni sahibini buldu!
Doğa Koleji, yeni sahibini buldu!

Doğa Koleji, yeni sahibini buldu!

Ekonomik anlamda çıkmaza giren Doğa Koleji, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı tarafından satın alındı.

A+A-

Öğretmenlerin maaşını ödeyemez hale gelerek oldukça zor günler geçirerek tartışma konusu olan Doğa Kolejleri, artık İTÜ’nün oldu.

İTÜ satın almayı,  şu sözlerle duyurdu;  Türkiye’de yaşanan büyük dönüşümün bir parçası olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Doğa Koleji’ni bünyesine alma kararı vermiştir.”denildi.

Yapılan açıklamada alım sürecini İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca tarafından titizlile yürütüldüğü vurgulanırken, Doğa Koleji’nin borçlarının yapılandırılması ve Doğa Koleji’nin tamamen İTÜ’ye geçmesi konularında uzlaşma ile sonuçlanmıştır.” İfadeleri kullanıldı.

İTÜ TEŞEKKÜR ETTİ

İTÜ Tarafından yapılan açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a şükranlarımızı sunarız.” İfadesi kullanıldı.

Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank ve Garanti Bankası‘nın katkılarıyla gerçekleşen borç yapılandırması ve devrin gerçekleşeceği yapı en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Doğa Koleji’nin üniversitemiz bünyesine katılımının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz."

NE OLMUŞTU

Doğa Koleji'nde aylardır süren ekonomik sıkıntı yüzünden öğretmenler eylem başlatmış, velilerde eylemlere destek vermişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Doğa Koleji hakkında soruşturma başlatmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT

İlgili Haberler