1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bu otobüs durakları kitap okuma alışkanlığını artıracak!
Bu otobüs durakları kitap okuma alışkanlığını artıracak!

Bu otobüs durakları kitap okuma alışkanlığını artıracak!

Edirne Valiliği’nin Edirne ili ve ilçelerindeki 256 köyde başlatmış olduğu "Her Köye Bir Durak, Her Durağa Bir Kütüphane" projesi kapsamında otobüs durakları birer dijital kütüphaneye çevrildi.

A+A-

İl Özel İdaresi’nce köylerde  oluşturan otobüs durakları sayesinde minibüs bekleyen insanlar, bekleme süresince akıllı cep telefonlarından  duraktaki kare kodu işletip seçtiği kitabı okuyabiliyor.

Edirne ve ilçelerinde bulunan 256 köyde dijital kitap okuma özelliğinde otobüs durakları oluşturduğunu açıklayan Alaaddin Uğur, "Durakların özelliği, kare kod okuyucu aracılığıyla vatandaşların kitap okumalarına destek sağlayacak olması. Köyde oturan vatandaşların durakta araç beklerken akıllı telefonları ve tabletleri vasıtasıyla kitap okuma imkanı sağlanacak. Zamanlarını faydalı bir şekilde kitap okuyarak değerlendirebilecekler." dedi.

GENÇLERİN BÜYÜK İLGİSİ

Otobüs duraklarında kurulan köylerden Enez ilçesinin Yenice köyü muhtarı İlhami Akgül’de durakların köyde yaşayan vatandaşlara  hizmet sunmaya başladığını belirtti.

Köyde yaşayan çoğu insanın akıllı cep telefonu kullandığını belirten Alaaddin Akgül, otobüs durakları vasıtasıyla kitap okuma alışkanlığının artacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT