1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bakan Ziya Selçuk'tan Telafi Eğitimleriyle ilgili Açıklama
Bakan Ziya Selçuk'tan Telafi Eğitimleriyle ilgili Açıklama

Bakan Ziya Selçuk'tan Telafi Eğitimleriyle ilgili Açıklama

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği alanlardan biri eğitim oldu. Dünya çapında on milyonlarca öğrenci evden eğitim almak zorunda kaldı.

A+A-

Ülkeler, gelecek nesillerini daha iyi eğitebilmek adına çeşitli çözümler geliştirdi. Türkiye de başarılı bir çözüm yolu geliştiren ve öğrencilerin maksimum düzeyde verim almasını sağlayan ülkelerden biri oldu. Türkiye’nin üniversitelerde uyguladığı online eğitimin yanında lise ve altı düzeyler için televizyon üzerinden derslerin devam ettirilmesi pek çok eğitmen tarafından oldukça verimli olarak nitelendirildi.

  Evden eğitim süresinden istenilen verim alınmış olsa da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından telafi eğitimleri yapılmasına karar verilmişti.

Ziya Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda, öğrencilerin okula uyum sürecini yeniden başlatmak ve psikolojik yeterlilik seviyelerine gelmelerini sağlamak için bu eğitimlerin verileceğini dile getirmişti.

Öğrencilerin aklında bu eğitimlerin ne zaman başlayacağı ve zorunlu olup olmayacağı gibi konularda soru işaretleri oluşmuştu. Ziya Selçuk yaptığı son açıklamada telafi eğitimlerinin 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacağını ve herhangi bir devam zorunluluğu olmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT