1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bakan Selçuk duyurdu: Lisede sınıfta kalma dönemi yeniden başlıyor
Bakan Selçuk duyurdu: Lisede sınıfta kalma dönemi yeniden başlıyor

Bakan Selçuk duyurdu: Lisede sınıfta kalma dönemi yeniden başlıyor

Liselerde sınıf tekrarı uygulamasının yeniden faaliyete geçeceğini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı. Liseliler medyada yer alan haberlerden dolayı şimdi kara kara düşünüyor.

A+A-

MEB Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada liselerde performans düşüklüğü nedeniyle sınıf tekrarı ve ikmale kalma döneminin tekrar faaliyete konacağını, sınıf tekrarı uygulamasının olmamasının öğrencilerde performans düşüklüğün yarattığını, bu sebeple bu uygulamaya yakın bir zamanda yeniden döneceklerini söyledi.

''PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ YARATTI''

Konu hakkında ulusal yayın yapan bir gazeteye açıklamalarda bulunan MEB Bakanı, "Sınıf geçmeyi tam anlamda bir şart haline getireceğiz. Sınıf tekrarı ön koşulu olmadığı için öğrencilerin ders notlarının düştüğünü tespit ettik. Eğitimdeki başarıyı yukarı taşımak istiyorsak  öğrenci gerekiyorsa ikmale kalacak ve imkanlarına göre dersini okulda veya uzaktan eğitimle alarak tamamlayacak.” dedi.

Selçuk, ayrıca temel derslerin de aşamalandırılacağını söyleyerek, matematik dersi 1, 2 ve 3 olarak bölünecek. Matematik 1'i geçemeyen öğrenci matematik 2'yi dersini göremeyecek. “ dedi.

LİSELİLER ÜZGÜN

Konuyla iligli sosyal medyada bazı lise öğrencileri haberden dolayı üzgün olduklarını ifade ederek çeşitli tweetler attılar.

işte onlardan bazıları:

HABERE YORUM KAT